Regler

Som första-besökare till detta forum bör du läsa igenom dessa regler och annan viktig information INNAN du börjar skriva inlägg. Tack på förhand.

Moderator: Forum Admin

Regler

Inläggav Forum Admin » 18 jul 2010, 19:51

Registrering
• Att läsa och skriva inlägg på forumet krävs att man registrerat sig samt är godkänd medlem i gruppen "medlemmar".

Mobilnr & adresser
• Det är inte tillåtet att uppge mobilnummer, adresser eller liknande. Vill ni ta kontakt med varandra måste det ske under privata omständigheter.

Ansvar, uppförande och medlemskap
• Det är inte tillåtet att posta samma tråd/inlägg på flera ställen i forumet. Vidare ska nya trådar namnges så sakligt och informativt som möjligt. Alla trådar ska fylla en funktion och ha någon form av diskussionsvärde. Vad som är en meningslös tråd avgör moderatorerna och administratörerna.

• Undvik att ha namn, avatarer och signaturer som kan uppfattas som stötande. Moderatorerna och administratörerna kan när som helst radera en avatar eller en signatur om de anser att bilden eller texten är olämplig. När det gäller olämpliga namn kommer vederbörande att få ett PM med uppmaning om att ändra namnet. Efterföljs inte denna uppmaning riskerar personen varning eller avstängning.

• Administratörer beviljar inte namnändring.

• Man får endast skapa ett konto per person. Upptäcks flera konton för samma person kommer vederbörande att bli varnad eller avstängd, och de överflödiga kontona kommer att raderas.

• Undvik svordomar och grova ord i ämnesrubriken på nya trådar. Använd också grova ord med måtta i själva inlägget. Undvik svordomar riktade mot andra medlemmar. Håll tonen vänlig och informativ och visa varandra respekt!

• Det är inte tillåtet att föra fram extrema budskap (till exempel inom politik och religion) men givetvis är alla välkomna att diskutera dessa två ämnen på en normal nivå.

• Vi förbehåller oss rätten att radera medlemskonton av godtycklig anledning, med eller utan varning. Du accepterar, genom att använda denna tjänst, att du inte använder tisselskogs-forumet för att posta material som medvetet är falskt och/eller upprörande, felaktigt, förödmjukande, vulgärt, hatfyllt, angrepp på person(er), obscent, sexuellt ofredande, hotfullt, integritetskränkande, rasistiskt, nazistiskt, eller på något sätt olagligt. Du accepterar att inte använda någon medlems adress för något annat syfte än personlig kommunikation. Att bryta mot detta kan leda till avstängning och i förlängningen anmälan till polisen.

Inlägg och spam
• Inläggen publiceras i forumet direkt, utan någon central kontroll först. De åsikter och kommentarer som står i inläggen skrivna av våra medlemmar tillhör de individuella medlemmarna och är deras ansvar. Tisselskog.COM fråntar sig allt ansvar för detta material.

• Dubbelpostande är ej tillåtet. Dock kan det förbises om vederbörande har något konstruktivt att tillföra tråden, samt om det gått minst tre dygn efter det senaste inlägget. I annat fall är det redigering av redan existerande inlägg som gäller.

• Bilder som är överdrivet stora kommer att raderas. Det är moderatorerna och administratörerna som avgör vilka bilder som är för stora.

• Det är förbjudet att spamma, vare sig det gäller trådar, inlägg eller rapportering.

• När du raderar en tråd/ett inlägg kan den/det ej återskapas, men ta inte bort frågeinlägg så fort någon har svarat, det skapar förvirring bland folk som inte har sett det inlägget som tas bort.

Diskussioner och personangrepp
• Även om livliga och konstruktiva debatter är positiva så tolereras inte personangrepp. Om du har problem med en annan medlems kommentarer eller inlägg, SVARA INTE med ytterligare text som kan förvärra situationen. Kontakta en moderator eller en administratör om du tycker att du blir utsatt för påhopp, men kom ihåg att det är helt upp till våra moderatorer och administratörer att avgöra vad som är påhopp och vad som faktiskt bara är oskyldiga kommentarer.

• Hets mot folkgrupp

Att hetsa eller hota med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning är förbjudet.

Denna regel förbjuder att man sprider, förespråkar eller rättfärdigar hat grundat på intolerans. Regeln bygger på den internationella termen "hate speech", och ska inte blandas ihop med den svenska lagen med samma namn. Den internationella termen förklaras som "uttryckssätt som sprider, förespråkar eller rättfärdigar hat grundat på intolerans".

Det är tillåtet att uttrycka missaktning för en eller flera utpekade folkgrupper, men inte att hetsa eller hota. Det betyder att det är tillåtet att säga att man exempelvis ogillar en specifik folkgrupp, men det är inte tillåtet att säga att man anser att alla inom denna folkgrupp borde utrotas eller att man anser att det är bra ifall en person inom denna folkgrupp blir mördad.

Kopiering, rippning och nedladdning
Det är inte tillåtet att efterfråga eller publicera direktlänkar för att på illegal väg få tillgång till filer och material som exempelvis musik, filmer och datorprogram. Inte heller är det tillåtet att använda forumet som redskap för sådan spridning. Däremot är det tillåtet att länka till webbplatser och program som möjliggör detta, samt även diskutera ämnet som sådant. Det är också tillåtet att länka till etablerade webbplatser som exempelvis YouTube, även i de fall där det finns orsak att tro att den som laddat upp materialet inte innehar upphovsrätten.

Det är inte tillåtet att efterfråga eller publicera direktlänkar om streamad tv över internet i syfte att på illegal väg få tillgång till nordiska bolags sändningar eller sändningar där nordiska bolag har primärrättigheter.

Det är inte tillåtet att efterfråga eller publicera direktlänkar i syfte att marknadsföra illegal avkodning av tv-signaler (till exempel piratkort, cardsharing, dreambox).

• Det är inte tillåtet att länka till material med extrema våldshandlingar, pornografiskt innehåll, information om (eller materialet i sig) olaglig kopiering, rippning eller nedladdning av film, musik, spel eller program, extrema budskap (till exempel politiska eller religiösa).

• Det är inte tillåtet att länka till material som är falskt och/eller upprörande, felaktigt, förödmjukande, vulgärt, hatfyllt, obscent, sexuellt ofredande, hotfullt, integritetskränkande, rasistiskt, nazistiskt, eller på något sätt olagligt.

• Om du länkar till material som yngre användare eller känsliga personer kan uppfatta som otrevligt, se till att skriva en tydlig varning innan länken.

Olagligheter
• Allt som är olagligt enligt svensk lag är givetvis olagligt även här.

Varningar och avstängningar
• De som inte håller sig till tisselskogs-forumets regler kommer att bli varnade eller avstängda. Det är helt upp till moderatorerna och administratörerna att avgöra om det är varning eller avstängning som ska utfärdas, samt hur lång en eventuell avstängning ska vara.

Moderatorer och administratörer
• Om du tycker att någon moderator eller administratör agerat felaktigt, samt har andra konstruktiva frågor och synpunkter på deras agerande, meddela då dessa per e-post eller PM och INTE I TRÅDARNA. Klagomål ute i forumet kommer att raderas. En moderator/administratör har full bestämmanderätt och behöver inte rättfärdiga alla sina handlingar.

Vi förbehåller oss rätten att radera vilket inlägg som helst av vilken anledning som helst. Du står som ensam ansvarig för innehållet i dina inlägg, och genom ditt medlemskap styrker du att hålla Tisselskog.COM, med alla dess medarbetare, fritt från ansvar från alla eventuella ärenden som kan uppkomma genom postandet av ditt/dina inlägg. Du accepterar att det du skriver kan ändras eller tas bort av en moderator/administratör. Vi förbehåller oss rätten att upphäva ditt medlemskap på tisselskogs-forumet, eller frånta dig rätten att posta inlägg, med eller utan anledning.


Använd ett sunt förnuft, det brukar fungera på de flesta platser.

Mycket nöje!


Senast uppknuffad av Forum Admin 18 jul 2010, 19:51.
Användarvisningsbild
Forum Admin
Site Admin
 
Inlägg: 40
Blev medlem: 14 dec 2004, 16:32

Återgå till Regler & annat för forum.tisselskog.com

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst